June 06 2018

JELENA DUBLJEVIĆ PROMOTER IV INTERNACIONALNOG KOŠARKAŠKOG KAMPA KOLAŠIN 2018!

Jelena Dubljević rodjena 7 maja 1987 godine je crnogorska košarkašica, koja trenutno nastupa za ekipu Galatasaraja u Turskoj ligi. Visoka je 191 centimetar i igra na poziciji krilnog centra.

Karijera: Budućnost, Ros Casares Valencia (Spain), Rivas (Spain), Tarbes (France), Nadezhda Orenburg (Russia), Galatasaray (Turkey), Los Angeles Sparks (WNBA), Galatasaray (Turkey).

Jelena pokriva pozicije krila i krilnog centra, poznata je po vrlo raznovrsnoj igri i borbenom duhu, i igračica je od koje zavisi igra naše reprezentacije već godinama.

Sa juniorskim reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2005. i zlatnu medalju na kadetskom Evropskom prvenstvu 2003.

Od 2009. igra za seniorsku reprezentaciju Crne Gore. Najbolji plasman ostvarile su 2011. osvajanjem šestog mesta.

Jelena Dubljević 2015. godine osvojila je titulu prvaka Turske sa Galatasarajem, sto je i preporucilo da nakon dvije provedene godine u Turskoj postane igracica WNBA tima Los Angeles Sparks. Nakon 14 godina igranja u Evropi Jelena je ispisala istoriju osvajanjem prstena koji je namijenjen šampionu najacč svetske lige. U upravo završenoj sezoni 2017/18 je sa ekipom Galatasaraja osvojila pehar namijenjen osvajaču Evrokupa uz statistiku od 13 poena i 4 skoka po meču.