O KAMPU

Internacionalni košarkaški kamp Kolašin je namijenjen za dječake i djevojčice uzrasta od 9 – 17 godina.
Košarkaški Kamp Kolašin je osnovan sa jasnim ciljom da dječacima i djevojčicama na području Crne Gore ponudi jedan ozbiljan košarkaški kamp koji bi vremenom postao tradicionalni i prepoznatljiv kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju.

Svi polaznici kampa će raditi u grupama po posebno namijenjenom programu, a igrači će biti selektirani po godištu i usvojenom košarkaškom znanju.
Ovaj specifičan program kampa namenjen je za igrače sa idejom da se u jednom kratkom vremenskom intervalu maksimalno unaprijede određeni elementi u igri košarkaša, a da se kroz zabavu, igru i druženje među polaznicima kampa stvaraju nova prijateljstva.
Kolašin se pokazao kao izvanredna lokacija, za održavanje jednog ovakvog kampa. Idealan geografski položaj i nadmorska visina od 960 metara, kao i kompletna infrastruktura potrebna za organizaciju kampa sa tri spoljna terena i dvije dvorane u potpunosti zadovoljavaju sve kriterijume.

Već nakon prve sezone kamp je postao internacionalni, a u prve tri sezone kroz kamp je prošlo preko 1000 dječaka i djevojčica. Imena Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića, Saše Pavlovića, Jelene Dubljević, Ive Perovanović, Blagote Sekulića, Nemanje Radovića, Nikole Ivanovića, Danila Nikolića, kao i trenera Mija Kadije, Zvezdana Mitrovića, Nikole Antića i još mnogih drugih koji su bili promoteri kampa u prve tri sezone, uz savremen program koji smo pripremili za sve učesnike, bili su više nego dovoljan razlog da kamp postane prepoznatljiv u svakom smislu.

IDEJA

IDEJA O PRAVLJENJU KOSARKASKOG KAMPA RODILA SE DOK SMO JOS BILI U IGRACKIM VODAMA

Procjena nam je bila da kada završimo naše profesionalne karijere i dalje ostanemo prisutni u košarci ali ovog puta na drugačiji nacin. Jedno veliko košarkaško iskustvo nam je pomoglo u namjeri da napravimo jedan ozbiljan košarkaški kamp,kojim bismo obogatili crnogorsku košarkašku scenu. Velika odgovornost,prije svega, oko bezbjednosti i sigurnosti polaznika, nam je bila prioritet, kao i naravno izuzetno stručan rad sa odgovarajućim uzrasnim kategorijama.

LOKACIJA

IZBOR KOLAŠINA KAO MJESTO ORGANIZOVANJA KAMPA SE POKAZAO VISE NEGO ISPRAVAN.

Kolašin leži na nadmorskoj visini od 950 m, okružen planinskim masivima Bjelasice, te kompleksom stoljetnih šuma nacionalnog parka Biogradska gora (jedna od dvije žive prašume u Evropi) na Biogradskom jezeru. Njegova povoljna geografska širina i netaknuta priroda, čine ga gotovo idealnom vazdušnom banjom, veoma pogodnom za odmor, rekreaciju i bavljenje različitim sportskim aktivnostima. Kroz njega protiče planinska ljepotica rijeka Tara, a u neposrednoj blizini izvire i rijeka Morača, koja teče kroz čuveni kanjon Platije.

Kolašin ima povoljan turističko geografski položaj i svrstava se u značajan tranzitni turistički centar u Crnoj Gori, jer kroz njega prolazi pruga Beograd – Bar, kao i magistralni put Podgorica – Beograd.

Udaljenost Kolašina od nekih važnijih lokacija u ukruženju i Crnoj Gori:

 • Aerodrom Golubovci 80 km
 • Luka Bar 150 km
 • Podgorica 75 km
 • Beograd 395 km
 • Novi Sad 470 km
 • Niš 340 km
 • Sarajevo 400 km
 • Zagreb 737 km
 • Dubrovnik 220 km
 • Ljubljana 945 km
 • Skopje 300 km

 

CILJ

GLAVNI CILJ OVOG KAMPA JE IGRA I DRUŽENJE DJECE

Pored toga imamo zadatak da se u jednom kratkom vremenskom intervalu košarkaši  upoznaju sa osnovnim aspektima savremene trenažne tehnologije i da se maksimalno unaprijede odredjeni elementi u igri.