Tokom košarkaškog kampa, edukovani košarkaški treneri će sprovoditi posebno osmišljene programe za svaku selekciju i tako pomagati mladim igračima da značajno unaprijede svoje košarkaške vještine.
Kamp je organizovan po savremenim koncepcijama stare jugoslovenske škole, sto podrazumijeva intezivan i programiran režim stručno vođenog košarkaškog treninga kako bi polaznicima bili obezbijeđeni ne samo kvalitetan trening vec i razvoj kompletne sportske košarkaške ličnosti.
Polaznici našeg kampa će kroz pedagoški pristup trenera koji budu radili na kampu iskusiti najintezivnije i najzabavnije treninge, ali i poštovanje prema fer igri i bolje razumijevanje timskog rada i odgovornosti.
Takođe će u svakoj smjeni u svojstvu promotera, biti gosti poznati treneri koji će razmenjivati svoja iskustva i rad koji su primjenjivali u klubovima i reprezentacijama. Imena kao što su Miodraga Kadija, Zvezdan Mitrovic, Nikole Antic i mnogi drugi koji su bili gosti-treneri na kampu mogu garantovati samo kvalitet!