April 19 2018

MR. CLUTCH NIKOLA IVANOVIĆ JEDAN OD PROMOTERA NA PREDSTOJEĆEM KAMPU!!

Nikola Ivanović je rođen 19 februara 1994 god. u Podgorici. Igra na poziciji plejmekera i trenutno nastupa za šampiona Aba Lige Budućnost iz Podgorice.

Izuzetno talentovani plejmeker karijeru je počeo u podgoričkom Dzokeru, a već sa 16 godina je igrao za seniorski tim Mornara iz Bara. Nakon Mornara prelazi u Budućnost gdje jesa samo 17 godina zaigrao u ABA ligi. Sa ekipom Budućnosti osvojio je čak 7 trofeja za samo četiri godine (četiri šampionske titule i tri Kupa), a dva puta je bio i MVP crnogorskog Kupa.

Kao jedno od najdragocenijih iskustava u dosadašnjoj karijeri Ivanović ističe učešće na Hups samitu u Portlandu kada je u dresu reprezentacije sveta slavio pobedu nad selekcijom SAD.

U sezoni 2015/16 je napravio istorijski uspjeh sa ekipom Mega Leksa, gdje je sa 24 poena, pet asistencija, odlučujućom blokadom i indeksom korisnosti 31, srušio je u finalu Kupa Radivoja Koraća upravo Partizan i bio proglašen MVP-jem utakmice!

U junu 2016 prelazi u Aek iz Atine, a nakon toga u italijansku Orlandinu, nakon čega se vraća u podgoričku Budućnost, sa kojom je ove sezone postigao sjajan rezultat osvajajem ABA lige i plasmanom u Evroligu. Zajedno sa Nemanjom Gordićem bio je glavna karika finala gdje je dalekometnim šutevima prosto uništavao odbranu Crvene Zvezde u zadnjim sekundama.

Standardan je reprezentivac Crne Gore ,a ljubitelji košarke u Srbiji dobro su ga zapamtili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine. Naime, u duelu između reprezentacija Srbje i Crne Gore u Kombank areni, Nikola Ivanović je košem uz zvuk sirene sa pola terena rešio pitanje pobednika, a Crna Gora je slavila rezultatom 73:71. Tada je imao samo 18 godina. Sa Crnom Gorom je igrao na dva Evropska prvenstva, 2013 i 2017 godine.

Klupski

Pojedinačni