O nama

Biografije

Osnivači ljetnjeg košarkaškog kampa u Kolašinu i škole košarke All Star 2014 iz Podgorice, su naši poznati košarkaški asovi Vlado Sćepanović i Savo Đikanovic.

Vlado Šćepanović

Vlado Sćepanović, rođen 13.11.1975 u Kolašinu gdje je igrao za Gorstak do 1993 godine, kada prelazi u podgoričku Budućnost sa kojom osvaja dva prvenstva i dva kupa Jugoslavije. Prvi je kapiten reprezentacije Crne Gore u istoriji od njenog osnivanja 2006 godine.
Osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 1998 godine u Atini, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2001 godine u Istanbulu, bronzana medalja na EP u Francuskoj 1999 godine,sve sa reprezentacijom Jugoslavije.
Učesnik Olimpijskih igara 2000 godine u Sidneju i 2004 godine u Atini.
Takođe je igrao za Efes Pilsen iz Istanbula sa kojim je učestvovao na final four Evrolige i osvojio iste godine kup Turske, Partizan iz Beograda sa kojim je osvojio dvije titule prvaka tadašnje Srbije i Crne Gore, Fortitudo iz Bolonje, Panatinaikos iz Atine sa kojim je osvojio dvije titule prvaka Grčke i jedan kup, Paok iz Soluna, Granada iz Granade, Mursija iz Mursije i Panelinios iz Atine.Završio sjajnu karijeru 2011 godine u dresu reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Savo Đikanović

Savo Đikanovic, rodjen 28.02.1975 u Podgorici, dijete podgoričke Budućnosti koji je najveći dio svoje karijere proveo igrajući za mnoge grčke klubove. Osvajač je prvog trofeja u istoriji Budućnosti, Kup Jugoslavije 1996 godine. Takođe je igrao za Mornar iz Bara, Lovćen sa Cetinja, Hemofarm iz Vršca sa kojima je osvojio i ABA ligu 2004-te godine i igrao uzastopno dva polufinala Uleb Cupa. Igrao je i za evropskog prvaka Olimpijakos iz Atine, Olimpiu iz Larisse, Kolossos sa Rodosa, Trikala iz Trikale, Marussi iz Atine, Ickarus iz Atine, Etha sa Kipra sa kojom je i osvojio prvenstvo te države, Igokei iz Laktaša, Jaszbereny iz Mađarske, Teodo iz Tivta.
Posle 25 godina u košarci, dugačku karijeru je završio u svojoj 39 godini.