July 16 2016

PROMOTERI III SMJENE KOŠARKAŠKOG KAMPA KOLAŠIN NIKOLA IVANOVIĆ (AEK) I DANILO NIKOLIĆ (BILBAO)

Promoteri III smjene Premium košarkaškog kampa Kolašin 2016 su bivši igrači Mega Leksa i reprezentivci Crne Gore, Nikola Ivanović (Aek) i Danilo Nikolić (Bilbao).

Nikola Ivanović rođen (19 februar 1994) je crnogorski profesionalni košarkaš koji je ove sezone igrao na poziciji plejmekera za Mega Leks iz Beograda. Ove sezone je napravio istorijski uspjeh sa ekipom Mega Leksa, gdje je sa 24 poena, pet asistencija, odlučujućom blokadom i indeksom korisnosti 31, srušio u finalu Kupa Radivoja Koraća upravo Partizan i bio proglašen MVP-jem utakmice!
Vrhunsku sezonu je nastavio i igranjem finala ABA lige, posle cega je odlucio da promijeni sredinu i da potpiše za Atinski Aek na 3 godine.

Danilo Nikolić rodjen (8 april 1993) je crnogorski profesionalni košarkaš koji igra na poziciji krilnog centra za Mega Leks iz Beograda.
Nikolić je prošao sve mlađe kategorije podgoričke Budućnosti, a bio je član juniorske i mlade reprezentacije Crne Gore. Nakon Budućnosti i Lovćena prelazi u Mega Leks iz Beograda gdje je u ovoj sezoni imao nevjerovatnu godinu sa osvajanjem Kupa Radivoja Koraća i igranjem finala ABA lige. Danilo ce sledeću sezonu igrati za španski Bilbao.